Mange zoneterapeuter anvender akupressur i deres behandling af klienter. Akupressur er når zoneterapeuten trykker med en finger, i et eller flere, af de mange punkter der ligger på de energibaner, som hos akupunktørerne hedder meridianbaner. På disse meridianbaner ligger et hav af punkter der hver har sin funktion. Det er disse punkter som akupunktørerne bruger til at sætte nåle i.

Alle kroppens organer og væv forsynes med en passende mængde energi, gennem de såkaldte meridianbaner. Disse meridianbaner står i forbindelse med hinanden, og forsyner hver især et bestemt organ, nogle tilhørende muskler, samt andet kropsvæv med en nøjagtig afstemt energimængde.

Forestil dig nu at der opstår en blokering på en af meridianbanerne. På samme måde som hvis du har en vandslange med tryk på, men hvor der opstår et knæk på slangen, så vandet ikke mere kan løber ud. Ja så har man pludselig et overtryk lige før knækket på slangen, og ingen vand i enden af slangen. Omsæt dette til en meridianbane, hvor der opstår en blokering så energien ikke kan flyde frit mere. Der opstår overenergi i meridianbanen før blokeringen, og umiddelbart efter blokeringen vil der så blive underenergi.

Det er zoneterapeutens opgave at finde ud af hvor blokeringerne sidder, og med tryk i bestemte punkter på disse meridianbaner, at løsne op for evt. blokeringer så energien frit kan flyde igen, i det omfang dette kan lade sig gøre, hvorved organer og kropsvæv igen bliver forsynet med en passende mængde energi. Bliver den normale energiforsyningen til kroppens organer og kropsvæv ikke genoprettet, vil det på sigt give problemer.